Vertaling van de website: 5 redenen om de stap te wagen

By / 2 September 2016 / Uncategorized

“Als je iemand aanspreekt in een taal die hij verstaat, gaat het naar zijn hoofd. Als je met hem spreekt in zijn eigen taal, gaat het recht naar zijn hart” – Nelson Mandela

 

Uw website is uw etalage voor de wereld en speelt een hoofdrol in uw ontwikkeling en uw succes. De taalbarrière is een criterium dat tussen u en de rest van de wereld staat. Daarom ligt de sleutel om internationale bekendheid aan uw onderneming te geven in de vertaling. Wist u dat men om 87% van de internetgebruikers te bereiken 10 verschillende talen nodig zou hebben [1]? Stelt u zich uw winst voor als uw website in slechts 2 of 3 talen is vertaald!

 

Mocht u nog twijfelen, hier zijn 5 redenen waarom de vertaling van uw website een prioriteit voor uw bedrijf hoort te zijn:

1. Vergroot uw omzet:

Bent u druk bezig met de groeistrategie van uw bedrijf? Dan is vertaling, de sleutel voor internationaal succes, een essentiële stap waarop niet moet worden bezuinigd. Er is aan deze vertaling weliswaar een prijs verbonden, maar het voordeel dat uw bedrijf opdoet op een nieuwe markt zal het u doen afvragen waarom u de beslissing niet eerder genomen heeft.

2. Vertrouwen:

Met een website, vertaald in meerdere talen, scoort u punten in de ogen van uw toekomstige klanten. Het begrijpen van uw boodschap schept vertrouwen. Vertrouwen is een doorslaggevend element in de e-commerce, zoals al is bewezen door een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken [2]. Uw geloofwaardigheid ontwikkelt zich: u laat een internationaal gezicht zien en betuigt van uw interesse in uw lezers en hun cultuur.

3. Verbetering van de SEO:

Het zijn voornamelijk de zoekmachines die de bezoekers naar uw site brengen. De bedoeling van de SEO (Search Engine Optimization) is dus om de verwijzing naar een website te verbeteren. Waarin helpt een professionele vertaler u in deze stap? Hij vindt de juiste sleutelwoorden en de passende termen. Dat komt de verwijzing naar uw site in de zoekmachines die met andere talen werken ten goede. Bovendien vergroot de vertaling van uw pagina’s in meerdere talen uw zichtbaarheid op het web, wat de kans op nieuwe klanten aanzienlijk verhoogt.

4. Ik begrijp het niet, ik koop het niet:

Ook al bezoekt bijna de helft van de internetsurfers dagelijks websites die niet in hun moedertaal geschreven zijn, en bezoekt meer dan 67,4% van hen Engelstalige websites, toch gaan slechts weinigen over tot aankoop [3]. Volgens een door de Europese Commissie uitgevoerd onderzoek zoekt en koopt 43% van de Europeanen uitsluitend op sites in hun moedertaal [4]. Het vertalen van uw site zal het beslissingspercentage van uw klanten dus aanzienlijk verbeteren.

5. Iedereen spreekt niet alleen Engels:

Volgens W3Techs[5] wordt het Engels in 2015 slechts gebruikt door 53,7% van alle websites. Bovendien is het Engels de moedertaal van slechts 5,35% van de wereldbevolking [6]. Als u van plan bent uw bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten en nieuwe klanten, dan spreekt de vertaling van uw website voor zich, en niet alleen in het Engels.

In de top tien van de meest gebruikte talen op internet in 2015 bevinden zich Spaans, Portugees, Frans en Duits. Deze 4 talen alleen vertegenwoordigen al een totaal van 567 miljoen sprekers, een niet te verwaarlozen aantal.

 

Als u in 2016 dus klaar bent de uitdaging van de internationale uitbreiding te aan te gaan, dan behoort de vertaling vanzelfsprekend op uw professionele agenda te staan.

Hiervoor is het professionele vertalingsplatform uw bondgenoot. We beschikken over de specialisten die u nodig zal hebben om 80% van de internetgebruikers te bereiken en we bieden een service in overeenstemming met uw internationale ambities.

Dankzij onze professionele vertalers, voor wie de doeltaal de moedertaal is, garanderen we u een menselijke, aangepaste vertaling die rekening houdt met de subtiliteit van de taal en de cultuur van het betreffende land, en dit tegen een concurrerende prijs.

Klik hier voor een gratis prijsopgave, of contacteer ons direct via e-mail op contact@mytranslation.com of op onze site via onze online chat.

 

Referentie:

[1] http://www.internetlivestats.com/internet-users/

http://www.internetworldstats.com/stats7.htm

[2] H.H. Bauer, C.M Albrecht and M.M Neumann, T.E. Haber.2014. “Enhancing customer trust in e-commerce through web portals.” Revolution in Marketing: Market Driving Changes:57-61.

D.J.Kim, D.L.Ferrin and H.R. Rao. 2009. “Trust and satisfaction, two stepping stones for successful e-commerce relationships: a longitudinal exploration.” Journal information systems research: 237-257.

[3]https://www.commonsenseadvisory.com/Portals/_default/Knowledgebase/ArticleImages/060926_R_global_consumer_Preview.pdf

[4] http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_313_en.pdf

[5] http://w3techs.com/technologies/overview/content_language/all

[6] http://www.statista.com/statistics/266808/the-most-spoken-languages-worldwide/

Average rating:  
 10 reviews
by Isabelle P. on Blank Business Name
Op tijd geleverd

Ze leveren zelfs bulkbestellingen, zonder vertraging! Dit is echt geweldig, omdat ik met andere bedrijven al een paar vervelende ervaringen heb gehad.

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

About Author

Stan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top